Havet påvirker vores hjerne positivt.

80 procent af vores klode er dækket af vand, og en afgørende grund til, at der opstod liv på jorden for 3,8 milliarder år siden, var vandet. Den første lyd vi hører i løbet af vores første 9 måneders eksistens, er lyden af vand, når vi skulper rundt i mors mave.
Vi kan leve i flere uger uden mad. Men vores kroppe dur ikke længere end et par dage uden vand. Udover at vandet er en medfødt del af vores bevidsthed og en nødvendighed for vores overlevelse, drages vi også mod det ? i særdeleshed havet ? for at søge efter fysisk og psykisk velvære.

Det er også videnskabeligt bevist, at havet påvirker vores hjerne positivt. Flere psykologer har undersøgt, hvordan havet påvirker vores hjerne, og nåede frem til, at havets uendelighed fremkalder en tilstand af beundring og forundring i vores psyke. En proces, der giver os trivsel.

Sådan kan havet fremkalde drastiske ændringer i vores mønstre og beslutninger ? og for eksempel gøre os mere gavmilde. Oven i købet ændres vores opfattelse af tid også, og der kan opstå en følelse af, at tiden står stille.